Descobreix les veus del 7è Congrés

El Congrés, que se celebra el 15 i 16 de juny, serà un espai de retrobament, de compartir estratègies i experiències per donar resposta als nous reptes socials de la Covid-19.

19 maig 2022

El 15 i 16 de juny torna el 7è Congrés del Tercer Sector Social, que organitza la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya al Petit Palau del Palau de la Música. Aquest any, una vintena de persones expertes reflexionaran des de diferents àmbits sobre el repte de la reconstrucció social i les noves respostes des del tercer sector. Ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència abordaran els àmbits clau per a la recuperació postpandèmica a través d’un missatge de benvinguda, una conferència inaugural, quatre sessions plenàries i una entrevista de cloenda.

Benvinguda
Sandrine Dixson-Declève, copresidenta del Club de Roma, serà l’encarregada d’adreçar una salutació de benvinguda als i les assistents al congrés. Dixson-Declève, experta en política energètica, ha ocupat diverses posicions com a consellera de la Comissió Europea i donarà el tret de sortida a les jornades. 

Conferència inaugural
La conferència inaugural del 7è Congrés del Tercer Sector Social és a càrrec de Cormac Russell, director general i fundador de Nurture Development. Russell defensa la importància d’una societat rica en connexions i d’un desenvolupament comunitari basat en actius i abordarà la reconstrucció social des de l’acció comunitària.

Sessió plenària 1
La resposta per a la transformació de l’economia i la redistribució de la riquesa’, amb: 

Sessió plenària 2
La resposta des de l’acció social: prioritats i reptes des de l’àmbit social després dels efectes de la pandèmia’, amb:

Sessió plenària 3
‘La resposta des de la societat civil organitzada’, amb:

  • Helena Maleno Garzón, fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras, defensora dels drets humans, periodista i investigadora dels moviments migratoris i la trata de persones.
  • Ivan Miró Acedo, sociòleg, soci de la Ciutat Invisible i recerca a Coòpolis.
  • Luca Gervasoni Vila, director de l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (NOVACT), president de Lafede.cat i professor associat a la UOC.
  • Xavier Godàs Pérez, consultor de polítiques públiques i estratègies d’acció social en l’empresa Estudis de Qualitat Urbana (EQU). 

Sessió plenària 4
‘La resposta des de les entitats: resiliència, innovació i planificació estratègica’, amb:

Entrevista de cloenda
El 7è Congrés del Tercer Sector es clourà amb una entrevista inversa on representants d’entitats socials preguntaran sobre el Tercer Sector, les polítiques socials i els mitjans de comunicació a Esther Vera, directora del Diari Ara.

A més, el 15 de juny també se celebraran 6 taules d’experiències en format telemàtic amb bones pràctiques que entitats socials catalanes, però també europees, han portat a terme durant la pandèmia i que poden ser d’interès o ajuda per a altres organitzacions. En els pròxims dies, la Taula d’entitats del Tercer Sector desvetllarà les experiències que es donaran a conèixer entorn dels següents eixos:

  • Habitatge.
  • Polítiques d’ocupació.
  • Digitalització.
  • Model d’atenció comunitari i centrat en la persona.
  • Gestió ètica.
  • Comunicació i visibilització.

Les entitats de la Taula poden fer la seva inscripció a través de les seves federacions que disposen de les indicacions de com formalitzar-la. Les entitats que no formen part de la Taula, i altres persones interessades, també poden assistir al congrés, adquirint la seva entrada mitjançant la plataforma Codetickets.

Tota la informació del 7è Congrés del Tercer Sector Social es pot consultar al web congrestercersector.cat i l’actualitat sobre aquest esdeveniment es pot seguir també a través de les xarxes socials amb les etiquetes #7CongrésTaula i l’específica amb el lema del congrés #reconstrucciósocial.