Sònia Fuertes

Fotografia Sònia Fuertes
Càrrec: 
Vicepresidenta
Organització: 
Taula del Tercer Sector Social

Educadora social i llicenciada en filosofia. Formació en lideratge i gestió ONG (ESADE), polítiques públiques i psicoanàlisi (Camp Freudià de Barcelona).

Descobreix la seva passió per l'acció social als 16 anys, moment en el qual es vincula a un esplai a Via Trajana (Besòs) com a monitora. A la dècada dels 80, col·labora i aprèn en diversos àmbits, sobretot d'addiccions, execució penal i salut mental. Fins a l'any 1992, desenvolupa tasques de caràcter tècnic per a després accedir a àrees de direcció. En paral·lel, ha exercit com a docent en diverses institucions (Universitat de Barcelona, ​​Universitat Ramon Llull, Universitat Politècnica de Catalunya, entre altres). Interessada en innovació, xarxes col·laboratives i incidència en polítiques socials.

Actualment, compagina les seves funcions com a subdirectora de l'àrea d'Inserció social de la Fundació Salut i Comunitat amb la participació en diversos espais del Tercer Sector com a presidenta d'ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social), vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector i vocal de la comissió permanent i coordinadora del grup d'inclusió d'EAPN Espanya. Col·labora de manera estable amb la UOC com a docent en el grau d'educació social en el màster de Drogodependències i en el de Salut mental comunitària, tots dos a la Universitat de Barcelona.