Treball en xarxa i serveis a la comunitat

Experiències de treball en xarxa amb altres entitats i agents externs, i de participació activa de les persones ateses a les entitats.

Obrint oportunitats des de la comunitat

Els joves del Casal dels Infants es formen i presten el servei d’Assistència Personal a les persones amb discapacitat física d’ECOM i aquestes afronten el repte de participar i contribuir a la capacitació d’aquests joves, cosa que els fa ser referents i xarxa social d’aquests i també esdevenir agents comunitaris.
 

Projecte Mentories

Persones voluntàries que acompanyen joves a l'atur, oferint-los suport emocional i en les activitats quotidianes per millorar les seves competències socials i emocionals i facilitar, així, la seva incorporació al món laboral. 

Grans Experts

Les persones grans viuen una progressiva pèrdua de la seva importància social, essent cada vegada més excloses. 'Grans Experts' els acompanya a preparar i explicar una expertesa de la seva història de vida a escoles de primària. 
 

Model Sitges

Estructura transversal d’acció social que es fonamenta en la combinació equilibrada de voluntariat, optimització del temps a través del Banc del Temps de Sitges i la micro-empresa d’inclusió social/laboral en economia social circular. 
 

Relaciones intergeneracionales para combatir la soledad

Yeyehelp és una plataforma d’economia col·laborativa intergeneracional que busca solucionar problemes quotidians de persones grans: mobilitat, solitud, oci, gestions, etc. Per fer-ho, han creat una comunitat de joves, persones de més de 50 anys a l’atur i autònoms que ofereixen solucions a mida per a aquest sector. 
 

Experiència d'inclusió educativa amb alumnat sordcec

Mitjançant una experiència educativa real exposen com és possible la inclusió de una nena amb sordceguesa en un entorn educatiu ordinari d’un municipi petit gràcies als recursos de la ONCE i la FOAPS i al treball en xarxa amb els Serveis Educatius del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
 

Altaveus per la igualtat!

Projecte de prevenció de les violències masclistes a l’adolescència i de sensibilització sobre les desigualtats de gènere i el sexisme a través de la metodologia de l’Aprenentatge i Servei. L’acció del projecte es desenvolupa en 3 fases: aprenentatge de realitat social, elaboració de les campanyes de sensibilització des de la seva pròpia visió i realitat i serveis de sensiblització. 
 

enTàndem, mentoria social i educativa

Mentoria social i educativa entre un jove universitari (mentor/a) i un infant/jove en situació d’exclusió social (mentorat/da) que es troben 2h/setmana per passar una estona de lleure, fer deures i sortides culturals/esportives, donant lloc a la construcció d’un vincle afectiu i de confiança que permet treballar les problemàtiques de fons que afecten a l’infant/jove.  
 

Hort a les escoles

Projecte en què diferents equips de persones adultes amb discapacitat intel·lectual fan de mestres en horticultura durant un curs escolar a escoles ordinàries de Terrassa. L’objectiu és que la persona amb discapacitat intel·lectual adopti un rol de persona educadora i l'alumnat adquireix valors de tolerància, solidaritat, respecte i acceptació.

Edufilms, cinema jove per a la transformació i inclusió social

Iniciativa d’aprenentatge i servei molt significativa en l’àmbit de l’educació en el lleure que permet als participants reflexionar i apropar-se a diferents realitats socials alhora que els proporciona tot tipus d’aprenentatges competencials i habilitats relacionades amb el món de les arts cinematogràfiques.