Innovació tecnològica

Ús de les noves tecnologies en l'àmbit de l'atenció a les persones.

Model de formació e-learning com a eina per al desenvolupament de les persones

La formació e-learning és una realitat en creixement en l´entorn organitzacional com a eina de desenvolupament professional. El Tercer Sector Social a Catalunya requereix incorporar eines digitals per potenciar la formació dels seus professionals remunerats i voluntaris. Actualment, només es forma menys del 5% en aquesta modalitat. 
 

Voluntariat segur

La Federació Catalana de Voluntaria Social ha creat un aplicatiu web perquè les entitats de Catalunya puguin gestionar de manera autònoma l'assegurança de les seves persones voluntàries, així com sol·licitar pressupostos d'altre tipus d'assegurances.

Calendari Digital del voluntariat del Tdl'E

El Telèfon de l'Esperança gestiona uns 300 torns/1400h al mes ajustant el calendari a la disponibilitat del voluntariat. A través de Google-Drive, ha creat el Calendari Digital (aplicació a mida) que agilitza la consulta i gestió de torns a temps real amb tot el voluntariat des de qualsevol dispositiu en tot moment i permetent altres gestions i comunicacions amb l'entitat. 
 

Treballant com sempre, però millor: escriptoris Virtuals + Office 365

A Fundesplai estan en plena migració d’un entorn clàssic de treball (ordinadors en xarxa) a un entorn en el núvol (escriptoris remots) i, en paral·lel, estan en plena adopció d’Office 365. Les avantatges d’aquests sistemes són enormes, molt innovadores pel sector i replicables per a altres entitats. 
 

Guia emancipació, un recurs compartit per a professionals i joves que treballen amb jovent tutelat i extutelat

www.guiaemancipacio.org - web que neix amb la voluntat d’ajudar als/les joves a vèncer totes les incerteses i pors que experimenten en el moment d’emancipar-se. Se’ls vol oferir estratègies que els facin sentir-se capaços d’afrontar tots els dubtes que sorgeixen i que els espanten. 
 

Ambaixadors i ambaixadores Maker

El projecte s’emmarca dins el moviment maker basat en l’aprenentatge a través de l’experiència, treball en equip i l’obtenció i producció de coneixements en comunitat. Permet que els adolescents adquireixin les competències bàsiques digitals necessàries per ser, a més de consumidors/es, creadors/es de solucions tecnològiques en la societat digital.
 

App sport2live On Line LIVE Track

Aplicació de seguiment a tots els programes esportius que permet enviar dades on line als equips terapèutics, facilitant així la intervenció en els procesos de rehabilitació i reinserció de les personas amb problemes d'addiccions i/o salut mental o persones que estan en situació o risc d'exclusió social.