Innovació en la gestió i organització de l'entitat

Experències d'entitats que han aplicat noves metologies i sistemes per millorar la gestió i organització interna de l'entitat.

Valor humà, el model relacional-vincular en el treball sòcioeducatiu a Castell-Platja d'Aro

Recerca participativa que ha fet l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i el Grup GIAS de la Facultat d'Educació i Treball social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Aquesta investigació es fonamenta en la validació d'un model de treball relacional-vincular en l'atenció a les persones i la comunitat mitjançant una metodologia que cerca la millora de la qualitat de vida de les persones. 

#EMOCIONSENJOC: d'una campanya de captació de fons a un projecte global d'entitat

La Fundació Salut Alta ha aprofitat la seva campanya anual de captació de fons per impulsar l'educació emocional a nivell global d'intervenció. Ho ha aconseguit fent participar tota la comunitat de l'entitat en la campanya, i a partir d'aquesta participació, s'han pogut generar continguts també en l'àmbit de l'educació emocional. 
 

Comissió de Participació

La Comissió de Participació de Barcelona Salut Mental és un grup de treball format per persones afectades, familiars i professionals, que vetllen pel treball des d’una mirada integradora.
 

Canvi organitzacional i cultural a Fundesplai, la volta al mitjó en 4 anys

Canvi organitzacional i cultural basat en la innovació, la democratització de l'estratègia, la informació contínua, la participació i el lideratge compartit. Es crea una direcció general col·legiada de 4 membres, 15 grups transversals i un òrgan de coordinació. Es passa d’estructures clàssiques a matricials amb el concepte 'Xarxarquia'. 
 

Nous enfocs d’organització que posen a la persona al centre de l’atenció

Els nous enfocs d’organització en centres residencials per gent gran posen a la persona al centre de l’atenció com l’eix vertebrador de la mateixa, tenint cura de la seva dignitat, del seu benestar, els seus drets i preferències. És necessària la reorganització per ser un centre lliure de contencions físiques, químiques, ambientals i estructurals. 
 

SuaraLab, laboratori d’innovació social

SuaraLab és un espai de cocreació que permet generar idees, impulsar i acompanyar projectes innovadors interns de l’organització, i captar i promoure projectes externs en qualsevol de les seves fases. És un espai que permet, mitjançant metodologies Lean start-up, desenvolupar nous productes i serveis amb impacte social. 
 

Òrgans de govern inclusius, el cas de Dincat Federació

Dincat Federació incorpora l'any 2017 una persona amb discapacitat intel·lectual com a membre de la Junta Directiva. Aquesta experiència ha permès detectar aquells elements que faciliten o limiten la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en espais de govern, donant-se un procés i pràctica constant per aconseguir que les reunions esdevinguin espais inclusius. 
 

Els campaments d'estiu del 50è aniversari de l'Agrupament Escolta Skues

Amb l’objectiu de planificar els campaments d’estiu commemoratius del 50è aniversari de l’Agrupament Escolta Skues, s’ha realitzat una anàlisi qualitativa inductiva basada en l’elaboració, transcripció, reducció i triangulació de 3 Focus Group. En total s'ha recollit 30 propostes d'infants, famílies, caps i antics membres. 
 

Un model per a les organitzacions [radicalment] responsables

Beethik ha dissenyat un model que facilita la integració de l’ètica en la cultura de les organitzacions i en la gestió conscient de totes les seves responsabilitats , a nivell intern i extern, de manera integral en el seu dia a dia.
 

IRESLAB, un laboratori d'idees en l'àmbit social

IRESLAB és un espai permanent de generació, producció i construcció de coneixement, on s’estableixen sinergies de col·laboració entre professionals interns i externs a l’entitat amb agents socials amb els quals es podenplantejar nous interrogants i noves mirades adreçades a l’acompanyament i el suport a les famílies.