Sara Berbel

Fotografia ponent Sara Berbel
Càrrec: 
Directora general
Organització: 
Barcelona Activa

Doctora en Psicologia Social i postgraduada en Anàlisi i Conducció de Grups per la Universitat de Barcelona. Actualment és Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Ha estat Directora General d'Igualtat d'Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l'Institut Català de les Dones i Coordinadora de polítiques d'Igualtat, de promoció econòmica i d'economia social a l'Ajuntament de Barcelona. El 2015 va fundar Empowerment Hub, un projecte per a l'empoderament personal, professional i social.

Va rebre el Premi Aspasia en defensa de l'equitat de gènere al març de 2014, atorgat per la xarxa de Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS) i l'Observatori del Tercer Sector, que han destacat la seva llarga trajectòria i esforços en defensa de la igualtat de les dones. Convidada pel Department of State dels Estats Units d'Amèrica, ha participat com a experta en lideratge de gènere a l'International Visitor Leadership Program "Women in Leadership: Advancing Women, Advancing Humanity", juntament amb 11 representants europees de diferents països en 2012.

El seu interès professional es concreta en investigacions i treballs sobre el desenvolupament de moviments socials i estratègies per al canvi social, especialment dels grups de dones com a agents actius. L'evolució de la ideologia feminista contemporània, la intervenció de les dones en la política i en l'empresa, el disseny de models per al lideratge i la igualtat social de diversos col·lectius són també desenvolupats en la seva pràctica acadèmica i laboral. Publica articles, conferències i llibres sobre els temes descrits. Així mateix, imparteix cursos de lideratge, empoderament i pràctica política per a dones.

Entre les seves publicacions cal destacar obres com El cos silenciat i Sense cadenes, Noves formes de llibertat en el segle XXI; al costat dels seus llibres més recents directives i empresàries. Dones trencant el sostre de vidre i Idees que canvien el món.