Oriol Nel·lo

Fotografia ponent Oriol Nel·lo
Càrrec: 
Professor de Geografia
Organització: 
UAB

Geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat nombrosos llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l'Institut d'Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i decretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).

Actualment, és membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es reincorporà l'any 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. En els darrers anys, ha estat així mateix professor convidat a la School of Environment and Development, Manchester, a l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia i al Dipartimento di Architettura de la Università di Sassari, així com conferenciant a universitats de Brasil, Espanya, Itàlia, Gran Bretanya, Mèxic, Portugal i Xile.

Entre els seus treballs es poden destacar: Ciutat de ciutats. Reflexions sobre el procés d’urbanització a Catalunya (2001), Aquí, no! Els conflictes territorials Catalunya (2003), La Llei de Barris. Una aposta col·lectiva per a la cohesió social (2009).