Milagros Pérez Oliva

Fotografia de la periodista Milagros Pérez Oliva
Càrrec: 
Periodista

Llicenciada en Ciències de la Informació. Periodista i professora universitària. L'any 1976 va començar la seva carrera periodística al diari El Correu Català, després ha treballat al setmanari progressista Arreu, a El Periódico de Catalunya (1979-1982) i a la redacció de l'edició catalana d'El País a Barcelona, on es va especialitzar en temes de salut, ciència i biomedicina. Al mateix diari, ha estat també redactora en cap, ha creat i dirigit el suplement de salut i ha estat defensora del lector, fins al 2012.

Ha col·laborat com a analista política en diversos mitjans de comunicació (TV3, Catalunya Ràdio, SER, etc.)

Ha estat vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i membre durant vuit anys del Comitè de Bioètica de Catalunya.

Participa com a docent de la Universitat Pompeu Fabra i des de 2008 és membre del Consell Social de la mateixa universitat.

Ha destacat per la seva activitat en l'àmbit de la deontologia, tant del periodisme com de la medicina. Ha rebut nombrosos guardons com el Premi Nacional de Periodisme, concedit per la Generalitat de Catalunya; el premi Unicef per la defensa de la infància; el premi de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona per la tasca social i el premi Grífols de Bioètica. També ha rebut la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari de la Generalitat de Catalunya i el premi Margarita Rivière.