Manuel Aguilar

Fotografia ponent Manel Aguilar
Càrrec: 
Professor de Política social
Organització: 
UB

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia. Professor de Política social a la Universitat de Barcelona.

Ha treballat als serveis socials municipals i des de fa 28 ensenya política social i serveis socials a estudiants de Treball Social. Va participar en la posada en marxa de les rendes mínimes de Madrid i Aragó i en diversos processos de revisió i reforma d’aquests programes a diverses comunitats. Ha participat en recerques sobre pobresa i exclusió social, ingressos mínims i programes d’inserció i activació i immigració.

Actualment investiga sobre els problemes institucionals dels serveis socials i tracta sobre la història i les transformacions de l'atenció social i els serveis socials.

Entre les seves publicaciones destaquen: Los servicios sociales: las tribulaciones de un sector emergente, Reformas de las políticas de bienestar en España 2009, Los servicios sociales en la tormenta, 2013; Retos de los servicios sociales, 2013; La huella de la beneficencia en los servicios sociales modernos en España, 2010; Apuntes para un replanteamiento de los servicios sociales en España, 2014; i Servicios sociales comparados: entre la beneficencia y la inversión social i Los estados de bienestar en la encrucijada, 2016.