Francesca Bria

Fotografia ponent Francesc Bria
Càrrec: 
Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital
Organització: 
Ajuntament de Barcelona

Experta sènior i assessora en polítiques d'estratègia digital, tecnologia i informació. És investigadora i professora associada a l'Imperial College Business School a l'Innovation Studies Centre-Digital Economy Lab.

Formada en les ciències socials i l'economia de la innovació, és doctora per l'Imperial College i MSc in E-business and Innovation pel University College de Londres, Birkbeck. Bria és membre de l'Internet of Things Council i assessora de la Comissió Europea sobre polítiques d'Internet i innovació i experta en polítiques d'innovació social digital orientades al bé comú i a afavorir els processos de democratització al segle XXI.

També és membre del EC Expert Group on Open Innovation (OISPG) i de l'European Research Clúster on the Internet of Things (IERC). Ha assessorat diverses organitzacions i institucions públiques en polítiques d'innovació, tecnologia oberta, Internet de les coses i smart cities. És membre activa de diversos moviments per la innovació, que defensen l'accés lliure, les tecnologies obertes i els drets digitals.