El conseller el Homrani anuncia la Llei de Concertació a la cloenda del congrés

dijous 22 novembre

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat a la cloenda del 6è Congrés del Tercer Sector Social que Catalunya disposarà d'una Llei de Concertació Social dels serveis d'atenció a les persones. El sector social reclamava des de feia temps un nou model de col·laboració públic-social que estableixi un marc de relació estable i permanent amb les entitats socials, d'acord amb les directives europees de contractació pública.

La normativa permet que el Tercer Sector i les empreses socials -amb vocació de servei públic i amb una major proximitat a la comunitat i al territori- siguin aliades prioritàries de l'Administració en la gestió dels serveis a les persones, cercant l'eficiència dels recursos públics i el màxim retorn social.

El Tercer Sector celebra l'anunci del conseller el Homrani perquè és un pas important per assegurar que l'atenció a les persones queda fora de la lògica mercantilista, per protegir els drets socials i per garantir la qualitat dels serveis i suports que reben les persones.