Noticies i activitats de la categoria: ÀGORA D'EXPERIÈNCIES

La Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bausac, ha visitat aquesta tarda l’Àgora d’experiències

09/12/15

154 entitats socials exposaran als congressistes les millors iniciatives innovadores que actualment està desenvolupant el Tercer Sector Social a Catalunya.

Consulta el programa de visites en directe a entitats socials.

Són experiències de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol.

25/10/13

Una seixantena d'entitats socials exposaran als congressistes les millors iniciatives innovadores que actualment està desenvolupant el Tercer Sector Social, tant a Catalunya com en altres llocs d'Europa.

Projecte conjunt amb l'Associació de Veïns de Collblanc-La Torrassa - l'Hospitalet del Llobregat- per donar resposta a les situacions de vulnerabilitat i pobresa, estructural i emergent, a partir de la participació, la inserció social-laboral i la corresponsabilitat ciutadana.

Aquest projecte es du a terme des de 2007 a Galicia i Asturies. Des de llavors manté el seu objectiu d'impulsar la participació de les families migrades a la Comunitat Educativa, donant-se a conèixer entre ells i altres famílies autòctones per establir llaços d'ajut i suport. L'educació als infants de totes elles està basada en el coneixement intercultural i reducció de prejudicis.

Projecte pioner des de fa dos anys on l'entitat col·labora amb la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya per oferir colònies a infants amb discapacitat. Es tracta d'un projecte d'inclusió en activitas de lleure que millora l'autonomia personal i l'auotoestima dels infants amb discapacitat. L'entitat dóna formació específica i assessorament psicològic als monitors i, fa intervencions a les mateixes estades per tal de que el gaudi sigui de tots els agents implicats.

 

Programa que afavoreix el desenvolupament personal i la integració social i laboral de joves, a través de l’acompanyament, la formació i una primera experiència laboral en el món del lleure, prevenint així la vulnerabilitat o deteriorament cap a situacions de risc social.

Projecte que neix al 2008 de la mà de vàries entitats, que comparteixen activitat i territori (Girona), i decideixen unir esforços per tal d'articular el sector sociolaboral, especialment dels centres especials de treball, empreses d’inserció i entitats de treball amb suport, a través d’un pla d’acció conjunta i un pla d’especialització de recursos orientats vers la millora de la gestió i competitivitat.

Taller de sensibilització i psicoeducació dirigit a la població escolar de 5è de Primària i conduït per tècnics i per persones afectades per problemes de salut mental. Es treballa en grup de forma participativa buscant la pròpia reflexió dels participants.

 

Pàgines